Evankelista-Tanelin lokakuun uutiskatsaus

Rauhan tervehdys Vanttauskoskelta!

Marraskuu alkoi ja joulu lähestyy! Joululahjalistoja on meidän taloudessamme väsätty jo jonkin aikaa. Talvi on tullut ja mennyt 2-3 kertaa, mutta keskimäärin se tulee kumminkin jossain vaiheessa.

Lokakuun viikonloput olivat täyttyneet yhtä lukuun ottamatta jo etukäteen – osa jopa yli vuoden etukäteen. Kyse ei kuitenkaan ollut tiukasta vierailuaikataulusta vaan erilaisista koulutus- ja neuvottelutapahtumista.

Heti kuun alussa koko maan yhteysevankelistat kokoontuivat Vilppulan evankelistakodille tapaamaan Jumalaa ja toisiaan sekä käymään läpi ajankohtaisia asioita. Vahvassa rukouksen ilmapiirissä sujunut viikonloppu toi tukun hyviä ideoita (esim. telttakokoukset ilman telttaa) ja muutamia mielenkiintoisia profetioita, jotka vahvistivat omaa ymmärrystä asioista. Sain myös kertoa kollegoille oman kokoaikaisen työn alkuvaiheista. Voin suositella evankelistakotia todella lämpimästi vaikka lomapaikaksi! Talo on niin rukouksella kyllästetty, että siellä on poikkeuksellinen ilmapiiri!

Viikkoa myöhemmin ajelimme Visalan Pekan kanssa Enontekiölle Kelotin Rantamajoille Lapin helluntaiseurakuntien työntekijäpäiville. Tunnelma oli erikoisen lämmin ja yhteyttä rakentava. Perjantaina ehdimme miettiä paikallisen vanhimmiston kanssa tärkeimpiä painopisteitä Enontekiön suunnan työhön. Erityiskiitos Pekalle matkaseurasta ja Salmen Ullalle ja Paavolle majapaikasta!

Seuraava viikonloppu vei taas kohti etelää, Keuruuta ja Isossa Kirjassa pidettyä “Ihmeiden aikakausi” -seminaaria. Menomatka taittui Visalan perheen seurassa ja paluumatka appivanhempien kyydillä. Kaakkois-Lappi oli hyvin edustettuna seminaarissa! Marko Selkomaa ja Pekka Perho opettivat mielenkiintoisesti ja käytännönläheisesti Jumalan ihmeitä tekevästä voimasta ja Hänen äänensä kuulemisesta. Lauantai-illan saunasta suoritin myös vuoden luultavasti viimeisen uintireissun.

Suuri osa arkipäivistä kului yhteydenpidossa ja Marko Selkomaan Lapin vierailun suunnittelussa. Myös oman seurakunnan käytännön kysymykset haukkasivat tavallista enemmän aikaa. Kuun alkupuolella osallistuin lisäksi Sodankylän vanhimmiston kokoukseen.

Loppukuusta ehdimme viettää Aulin kanssa pari päivää Pellossa ihan kahden kesken. Hieno juttu! Työhön liittyvää tosin oli se, kun kävimme Esko Raution ja Jussi Jokisaaren kokouksessa ottamassa muutaman kuvan. Samalla oli hienoa tavata veteraaneja ja olla heidän siunattavanaan.

Lokakuun-marraskuun vaihde sujui sitten erikoisen mukavissa merkeissä, kun sain olla mukana Marko Selkomaan Lapin kierroksella alusta loppuun. Kokoukset sujuivat hienosti ja niiden ulkopuolella vahvistui käsitykseni Markosta erikoisen tasapainoisena ja nöyränä Herran palvelijana. Lähes kahdenkymmenen uskonratkaisun tehneen lisäksi hienointa oli lauantain “Tasapainoisesti Jumalan käytössä” -seminaarin runsas osanotto ympäri maakuntaa. Hienoa, kun tulitte mukaan!

Marraskuussa työn painopiste tulee olemaan kolmella paikkakunnalla, jotka olen kokenut tässä vaiheessa keskeisiksi. Salla, Tornio ja Ylitornio ovat prioriteettilistan kärjessä ainakin jonkin aikaa. Muistetaan näitä paikka- ja seurakuntia erityisellä rukoustuella! Kiitos, kun muistatte myös meitä!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa