Halosen perheen touko- ja kesäkuuta

Rauhan tervehdys Ivalosta!

 

Täällä sitä nyt sitten ollaan, ensimmäisessä asuinpaikassamme, joka meidänkin mielestämme on oikeasti lapissa! Muutto sujui hyvin ja kotiutuminen on edennyt mukavasti, tosin pienen flunssan säestämänä. Suurin osa tavaroista löytänee paikkansa jo ennen seuraavaa auringonlaskua. Vastaanotto seurakunnassa on ollut todella lämmin. Olemme saaneet tuntea tulleemme kotiin.

Toukokuuta leimasi lähestyvä muutto, joka oli ajatuksissa taustalla koko ajan. Aloitimme kuukauden sieltä, mihin sen lopetimmekin – Ivalosta. Vapun Jeesus-marssi keräsi suuren määrän osallistujia Suomesta, Norjasta ja Venäjältä. Kyläläiset seurasivat marssia kiinnostuneina. Monet jopa siirtyivät marssin mukana uusille parkkipaikoille katselemaan, kuuntelemaan ja kuvaamaan tapahtumaa. Kuvia marssilta voit käydä katsomassa Ivalon helluntaiseurakunnan kotisivuilla. Tapahtuma jatkui lukion tiloissa ja rukoushuoneen pihapiirissä koko viikonlopun. Vaikka ivalolaiset eivät lähteneet vielä suurin joukoin mukaan tilaisuuksiin, sadat asukkaat ja ohikulkijat saivat kuulla ja nähdä väläyksiä siitä ilosta ja yhteydestä, jonka Jeesus voi saada aikaan!

Toukokuun ensimmäisen kokonaisen viikon teemaksi nousi koulutyö. Ensin maanantaina Leevi Ahopelto innosti Rovaniemellä seurakuntia ottamaan yhteyttä kuntien koulutoimeen ja solmimaan yhteistyösopimuksia osaksi tulevaa opetussuunnitelmaa. Osallistujia tuli paikalle ilahduttavan paljon ja suurin osa Lapin helluntaiseurakunnista oli edustettuna.

Torstaina samalla viikolla sain olla Olli Teukun mukana, kun sallalaiset viidesluokkalaiset kävivät tutustumassa paikallisen helluntaiseurakunnan rukoushuoneeseen ja kuulivat samalla perustietoa helluntaiherätyksestä, seurakunnan toiminnasta ja kristinuskon ytimestä – Jeesuksesta Kristuksesta. Mukana ollut koulunkäynninohjaaja piti vierailua niin hyvänä, että aikoi suositella käyntiä muillekin koulun opettajille!

Perjantaina vierailin vielä Yläkemijoen koulun seitsemännen luokan uskonnontunnilla. Näiden koulukäyntien lisäksi piipahdin keskiviikkona Helsingissä Hyvä Sanoma ry:n hallituksen kokouksessa. Samalla sain käydä ensimmäistä kertaa elämässäni Metrokappelin tiloissa Kontulassa. Viikko huipentui sunnuntaina Rovaniemellä, kun uuden Jippii-levyn julkaisemiskonsertissa useampi kuulija halusi ottaa Jeesuksen vastaan vapahtajanaan!

Toukokuun toinen viikko oli Rovaniemellä rukousviikko. Kairatemppelin ovet olivat auki rukoilijoille maanantaista perjantaihin aamukymmenestä iltakahdeksaan. Suunnitelmissa on jatkaa rukousviikkoja kerran kuussa toistaiseksi. Vanhimmisto jatkoi rukousta vielä viikonloppuna Pyhätunturilla ja viikon päätteeksi saimme nauttia hienosta kiitosjuhlasta, jossa Rovaniemen seurakunta siunasi perhettämme kohti uusia haasteita. Kiitos rovaniemeläisille kuluneista vuosista! Yhteistyö jatkuu nyt uudesta lähtökohdasta!

Vielä ennen muuttotouhuja sain vierailla Torniossa nuorten Gospel-illassa, joka oli järjestetty paikalliseen nuorisotilaan. Ilta oli todella mukava ja ilmapiiri täysin avoin. Mitään rajoituksia sanoman sisällön suhteen ei henkilökunnan puolelta asetettu. Kiitos Tuomas ja kumppanit ja jatkakaa samaan malliin!

Helluntaiviikonlopun vietimme jo puolessavälissä Ivaloa – Sodankylässä. Lapin maakuntajuhlat, tai Sodankylä-missio, oli erittäin onnistunut tapahtuma. Sodankyläläiset olivat nähneet suuren vaivan tapahtuman eteen ja järjestelyt toimivat erinomaisesti. Marko Selkomaan julistus oli selkeää ja haastavaa ja koko viikonlopun yllä oli vahva rukouksen henki. Armolahjat toimivat, sairaita parani ja ainakin yksi sodankyläläinen halusi antaa elämänsä Jeesukselle! Sodankylässä saadaan varmasti niittää tapahtumaan liittyvää satoa jatkossakin!

Kesä alkaa nyt entistä valoisammissa tunnelmissa. Yöttömän yön todellisuutta ei tarvitse arvailla, vaan aurinko paistaa ihan reilusti ympäri vuorokauden useamman viikon ajan. Uskomme, että myös työtämme ja näkyämme ajatellen on avautumassa jotain aivan uutta! Kiitos, kun olet mukana rukouksin ja taloudellisesti! Ole siunattu Jeesuksen nimessä!

Halosen perhekuva

 

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen