Halosen perheen tuorein huhtikuun uutiskirje

Rauhan tervehdys Vanttauskoskelta!

 

Tämä on viimeinen uutiskirje, joka alkaa yllä olevilla sanoilla. Kaksi ensimmäistä sanaa saattavat säilyä, mutta ainakin kolmas vaihtuu. Jo parissa edellisessä kirjeessä on tullut vihjauksia tulevasta muutosta, mutta nyt kerron siitä vähän laajemmin.

Samassa yhteydessä, loppiaisena 2014, kun täysiaikainen yhteysevankelistan työ alkoi tuntua ajankohtaiselta, aloimme perheenä pohtia myös muuttoa Inariin. Koimme, että se olisi tässä vaiheessa paras tukikohta koko maakunnan alueelle ulottuvaan työhön – vaikkei ihan keskellä Lappia toki olekaan! Suunta oli meillekin yllätys, koska emme olleet koskaan suunnitelleet muuttavamme Ylä-Lappiin. Oletimme, että nämä kaksi asiaa, kokoaikainen yhteysevankelistan työ ja muutto Inariin, toteutuisivat yhtä aikaa. Merkiksi opettajan työn jättämisestä asetimme sen, että vähintään puolet Lapin helluntaiseurakunnista lähtee tukemaan työtä taloudellisesti. Vastaavasti muutto toteutuisi, jos saisimme talon myydyksi.

Kevään 2014 aikana tuli melko nopeasti selväksi, että reilusti yli puolet seurakunnista lähtee kannatukseen mukaan. Päätös ammatin vaihtamisesta oli näin ollen helppo. Taloa aloimme kaupata pikku hiljaa ajatuksena muutto syksyllä 2014. Suunta oli selvä, koska meillä itsellämme oli asiasta varmuus ja olimme saaneet siihen varsin yliluonnollisiakin vahvistuksia. Hurjin juttu sattui yhteysevankelistatapaamisessa keväällä 2014, kun eräs kollega sai rukouksessa selkeän sanan minulle. Hänelle sana oli täysin järjetön, eikä hän siksi ensin halunnut edes sanoa sitä. Sana oli “Avvil” – Ivalo pohjoissaameksi!

Talon myyminen edistyi kuitenkin tahmeasti, tarkemmin sanottuna ei lainkaan. Puskaradiosta ei ollut apua. Myöskään kaupan ilmoitustaulu tai lehti-ilmoitukset eivät poikineet mitään. Tori.fi-sivuston myynti-ilmoituksen perusteella yksi pariskunta kävi katsomassa taloa palaamatta koskaan asiaan. Lopulta annoimme myyntitehtävän välitysfirmalle, jonka kautta myös yksi pariskunta kävi paikalla – tekemättä tarjousta.

Elokuussa talo oli myymättä ja lapset menivät vanhaan tuttuun kouluun. Minä aloitin uuden työn tukikohtana Vanttauskoski. Myynti-ilmoitukset vanhenivat ja kiinteistövälitysfirma meni konkurssiin. Ajattelimme palaavamme myyntiasioihin kevättalvella.

Tammikuussa, vuosi muuttoajatuksen syttymisestä, ostaja sitten yllättäen löytyi. Pääsimme heti sopimukseen siitä, että voimme asua nykyisessä talossa koulun päättymiseen asti. Ivalosta löytyi sopiva vuokratalo, johon allekirjoitimme vuokrasopimuksen lähes päivälleen vuosi “Avvil”-sanan saamisesta! Mitä ilmeisimmin suunta oli oikea, mutta ajatuksemme ajoituksesta oli ollut väärä.

Muutamme siis Ivaloon 30.5.2015. Ivalon helluntaiseurakunnasta tulee myös palkanmaksaja, jonka tilille kannatukset jatkossa ohjataan. Muistakaa rukouksin, että kaikki muuttoon liittyvä ja sopeutuminen uuteen paikkaan sujuu mahdollisimman hyvin! Koko perhe on muuttamassa hyvillä mielin, vaikka varmaan haikeuttakin tullaan kokemaan.

Paljon muutakin huhtikuussa tapahtui. Luulenpa, että jos kirjoittaisin kaiken kohta kohdalta, kukaan ei jaksaisi sitä lukea. Niinpä päätän nyt tähän ja haastan vain lopuksi mukaan Sodankylän juhlille 23.-24.5. Jutellaan siellä lisää! Kiitos esirukouksista ja kaikesta muusta tuesta!

 

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen