Halosen perheen uutiskirje

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Lämmin syyskuu tasapainotti mukavasti viileää kesää. Vielä elokuussa tuntui siltä, ettei syksy voi tulla, kun kesäkään ei ollut alkanut. Syyskuun loppua kohden alkoi olla vaikea ymmärtää, että lokakuu alkaa pian, kun lämmintä vain jatkui. Myös ruska oli keskimääräistä hienompi täällä Saariselän pohjoispuolella. Nyt lokakuun alussa ensilumi on nähty ja yöpakkasta on ollut yli kymmenen astetta. Taitaa tulla talvi!

Kotiutuminen Ivaloon on jatkunut mainiosti. Koulua on takana puolitoista kuukautta ja arki sujuu sujuvasti. Valtavat kiitokset esirukouksistanne, jotka ovat tasoittaneet tietä! Pihla oli viikon leirikoulussa kaukana etelässä – Oulussa ja Kuusamossa. Mukavaa oli ollut eikä koti-ikäväkään ollut vaivannut. Viimeistään nyt luokkakaverit tulivat hyvin tutuiksi! Eevan TET-viikko kukkakaupassa toisen saman luokan tytön kanssa onnistui myös hyvin. Työpäivien jälkeen Eeva suunnisti seurakunnan kirpputorille jatkamaan hommia!

Kaisan tähtihetki oli koulun yleisurheilukisoissa, joissa hän sai kultaa pituushypyssä. Kouluhommissa Kaisa on jatkanut samalla linjalla kuin ennenkin: olemalla aina ensimmäisenä valmis! Visa siirtyi jo kolmanteen kulkuvälineeseen tänä kesänä. Kevät alkoi pienellä potkupyörällä, josta siirryttiin tavalliseen polkupyörään jo ennen muuttoa. Syksyn alennusmyyntien aikaan päädyimme ostamaan jo isomman pyörän, koska ensi kesänä sellainen tarvittaisiin kuitenkin. Hymy oli harvinaisen leveä ensimmäisellä koeajolla!

Syyskuun merkittävin avaus oli Jippii-kuoron uusi alku Ivalossa. Auli toimii kuoron johtajana ja harjoitukset ovat viikottain rukoushuoneella. Ensimmäinen esiintyminen seurakunnan ulkopuolella oli samalla viikolla kuin ensimmäiset harjoitukset. Ivalon taiteiden yöhön liittyen järjestettiin “Lapset lavalla” -tapahtuma elokuvateatteri Aslakissa. Jippii-porukka lauloi kolme laulua täydelle salille lapsia ja vanhempia! Kuoro sai kutsun tulla mukaan myös kunnan joululaulutapahtumaan ja loppiaisena suunnataan suurtapahtumaan Murmanskiin. Myös koulukonsertteja tullaan pitämään. Rukoilkaa erityisesti Jippii-työn puolesta!

Ivalon JippiikuoroKävimme syyskuun aikana myös tutustumassa Angelin Raamattu- ja rukouspiiriin. Uskomme, että juuri tällaisten pienten, eri kylillä toimivien ryhmien kautta Jumala pääsee tekemään tehokkaasti työtä. Viikko meidän käyntimme jälkeen Angelin kokouksessa oli yksi mies tullut uskoon! Haluankin rohkaista kaikkia pienten kylien asukkaita olemaan rohkeita oman alueen ihmisten tavoittamisessa. Jumalalla kutsuu ihmisiä aivan sinun lähelläsi ja haluaa toimia kauttasi!

Koko maan yhteysevankelistat kokoontuivat Keuruulle syyskuun alussa. Porukka on todella mahtava ja yhteys tuntuu vain paranevan kerta kerralta! Noissa tapaamisissa Jumala puhuu profetioiden kautta erikoisen selvästi. Oli upeaa saada olla yhdessä ja jakaa yhteistä näkyä!

Vaikka syyskuu oli “kotipainotteinen” eli reissaaminen jäi vähäiseksi, asiaa olisi useampaankin kirjeeseen. Lopetan tällä kertaa kuitenkin tähän ja toivotan runsasta Jumalan siunausta! Kiitos rukous- ja taloustuesta! Muistetaan edelleen puolin ja toisin!

 

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen