Halosen Tanelin uutiset 2/2015

Rauhan tervehdys Vanttauskoskelta!

 

Tammikuun loppuessa loppui myös yli 14 vuotta kestänyt jakso perheemme elämässä. Visa, nuorin lapsemme, täytti viisi vuotta, joten meillä ei enää ole pieniä lapsia! Näin ainakin itse asian määrittelemme.

Tammikuu alkoi niin ikään syntymäpäiväjuhlien merkeissä. Sallan pastori Olli Teukku täytti kymmenkertaisen määrän vuosia Visaan verrattuna. Juhlat olivat todella mukavat ja lämminhenkiset! Ja ruoka oli hyvää! Kiitokset Sallaan vielä kertaalleen!

Juhlat jatkuivat Seinäjoella 16.-18.1. Hyvä Sanoma ry:n puuhaama “Valloita maa” -konferenssi antoi omaan työhön todella paljon eväitä, ja pitkähkö ajomatka tuntui loppuvan kesken Esa Pikkumäen, Janne Kehusmaan ja Mikael Lankosken mainiossa seurassa.  Konkreettisimpia tuomisia konferenssista oli “Tartu käteen” -CD, joka on erinomainen väline perusevankeliumin levittämiseen vaikka joka kotiin! Kannattaa ehdottomasti tutustua ja tilata!

Rukousherätys tuntuu nousevan eri puolilla Lappia ja varmasti laajemminkin. Rovaniemellä koko tammikuun teemana oli rukous eikä sitä aiota unohtaa tulevinakaan kuukausina. Rukouspainotteisen opetuksen lisäksi kokouksissa on rukoiltu reilusti aiempaa enemmän. Vierailu Posion rukouskokouksessa todisti oikeaksi pastori Pekka Visalalta kuulemani viestin siitä, että Posion seurakunta on rukoileva seurakunta. Pyhän Hengen läsnäolo oli todella tuntuva! Niin oli myös Kolarin rukouskonferenssissa, jossa Lappia on kannettu jo vuosien ajan. Kiitos siitä Jorma Lappalaiselle ja Kolarin seurakunnalle! Muokattuun maaperään on hyvä kylvää!

Kolarin vierailun yhteydessä jatkoin myös projektia, josta Fidassa käytettäisiin määritelmää “erityistehtävissä”. Jos haluat kuulla enemmän, ota yhteyttä suoraan minuun. Rukous tämän asian puolesta on äärimmäisen tärkeää, vaikka et tietäisi, mistä on kyse!

Kuukauden viimeisen viikon aluksi saimme Rovaniemelle mielenkiintoisen vieraan. Omar Taleb, entinen algerialainen muslimi, nykyinen rautavaaralainen evankelista, otti tuntumaa Rovaniemen maahanmuuttajatilanteeseen ja sai solmittua melkoisen määrän hyviä kontakteja. Kun kuljin hänen kanssaan kaupungilla, huomasin hänen toimivan kuin Paavali Ateenassa: hän puhutteli kaikkia, joita sattui tapaamaan! Yhteistyölle seuraa varmasti jatkoa!

Kiitos, että olette muistaneet ja muistatte meitä rukouksin! Jatketaan yhdessä eteenpäin ja toteutetaan sitä periaatetta, jonka Carl-Gustaf Severin esitteli Seinäjoella: herätystä odotellessa jokainen meistä voi voittaa yhden läheisensä Kristukselle tämän vuoden aikana. Itse asiassa silloin meillä ON herätys…

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen