Lapin evankelista-Tanelin syyskuun terveiset

Rauhan tervehdys Vanttauskoskelta!

Syyskuu on takana ja sitä kuvaa parhaiten sana monipuolinen. Kahta samanlaista päivää ei todellakaan ole ollut!

Perheenä vietimme erityistä aikaa 21.-26.9., kun saimme pitää vierainamme kahta unkarilaista ystävyyskoulun oppilasta. Yhteiselo sujui hienosti ja saimme myös selkeän rukousvastauksen, kun iltarukouksessa pyysimme revontulia ja puolta tuntia myöhemmin ihailimme niitä!

Lähtöjuhlamme” Rovaniemellä 7.9. oli hieno osoitus seurakuntien välisestä yhteydestä. Paikalla oli edustajia kuudesta Lapin seurakunnasta ja useasta muusta tuli kannustusviestejä ennen tilaisuutta. Seurakuntien edustajat yhdessä siunaamassa yhteistä yhteysevankelistaa perheineen: siinäpä yhteyttä kerrakseen!

Lounais-Lapin kierros syyskuun toisella viikolla toi tärkeitä näkökulmia Kemin, Tornion ja Ylitornion seurakuntien tilanteisiin. Kaikkia kolmea seurakuntaa yhdisti selkeä halu saada muutos aikaan seurakunnan keskellä ja sitä kautta koko paikkakunnalla. Pyhä Henki on jo osoittanut asioita, joista on hyvä aloittaa. Kemissä oli myös todella upeaa nähdä, kuinka uusi vastuunkantajien sukupolvi nousee omalle paikalleen!

Syyskuun vierailuohjelmaan sisältyi myös käynti Kemijärvellä 14.9. Kokousta edelsi vastuunkantajien palaveri, jonka aikana kasteallas täyttyi iltaa varten – tosin tällä kertaa Sallan seurakunnan kastejuhlan vuoksi. Onnittelut sallalaisille!

Rovaniemen markkinat 16.-18.9. tarjosivat hyvän mahdollisuuden aktioon. Seurakunnan koju herätti huomiota suuren “Jumala voi…” -kyltin vuoksi. Tarjolla oli pika-arpoja, joista jokaisesta voitti vähintään Hyvä Sanoma -lehden ja kahvit. Evankeliumin sanomaa kylvettiin laajalle joukolle ihmisiä, joista monet eivät hevin saapuisi järjestettyihin tilaisuuksiin. Erityiskiitos leipojille, jotka uhrasivat yöunensa, jotta uunituore pulla olisi tarjolla ehti markkinapäivän alkaessa!

Kuukauden viimeinen viikonloppu oli mielenkiintoinen: ensin vierailu Ylitornion vankilassa lauantaina ja sunnuntaina seurakuntavierailu Sodankylässä. Vankilassa saimme kokea selkeää johdatusta, kun meitä oli jo ovella vastassa mies, jonka kanssa keskustelimme suurimman osan ajasta ja saimme myös rukoilla hänen puolestaan. Erityistä jännitystä viikonloppuun toi se, että auton sivuikkunat laskeutuivat alas aina, kun auton virran kytki pois päältä! Ongelma jatkui koko Ylitornion vierailun ajan ja uusiutui ennen Sodankylään lähtöä. Kun “viimeinen merkittävä” ajomatka Vanttauskoskelta Sodankylään oli takana, ongelma hävisi!

Lokakuussa on monenmoista hienoa odotettavissa, mutta niistä lisää ensi kerralla!

Siunausta teille kaikille ja kiitos, että muistatte meitä rukouksin!

 

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa