Tanelin kuulumiset Lapin työstä

Rauhan tervehdys Halosilta Vanttauskoskelta!

Ensimmäinen kuukausi kokoaikaisena yhteysevankelistana on takana. Niin paljon kaikenlaista on tähänkin aikaan mahtunut, että aika on tainnut jotenkin venyä…

Perheen kannalta muutos on ollut pienempi kuin oletimme. Asumme edelleen Rovaniemen Vanttauskoskella, joten koti ja koulu ovat tuttuja. Auli on edelleen kotona, vaikka onkin ilmoittautunut työnhakijaksi. Selvin muutos on ollut se, että uusi toimenkuva vie minua useamman päivän ja yön reissuille pois kotoa, vaikka toki opettajan työkin sisälsi toisinaan matkustamista. Pyrimme myös matkustamaan perheenä aina, kun se helposti onnistuu.

Olen halunnut aloittaa rauhallisesti ja siitä, minkä ymmärrän tärkeimmäksi. Olen erottanut reilusti aikaa rukoukseen, sekä yksin että yhdessä muiden kanssa. Sallan rukousviikonloppu 22.-24.8. oli hieno esimerkki rukousrintamien vahvistumisesta Lapin alueella.

Toinen tärkeä lähtökohta on yhteyksien ylläpito ja vahvistaminen. Olen ollut elokuun aikana yhteydessä kaikkiin Lapin helluntaiseurakuntiin. Lähes kaikkien seurakuntien kanssa on sovittu ensimmäiset vierailuajat tälle syksylle ja seitsemässä – siis joka toisessa – seurakunnassa olen jo vieraillut.

Elokuun viimeisen viikon aikana kävin Länsi-Lapissa Muonion, Kolarin, Pellon ja Kittilän seurakunnissa. Tämä kierros, samoin kuin aiemmat vierailut Ylitorniolla (3.8.) ja Sallassa vahvistivat käsitystäni siitä, että todellinen yhteys vaatii todellista, kasvokkain tapahtuvaa kohtaamista ja ajatusten vaihtoa. Yhteyttä kannattaa vaalia ja rakentaa!

Toisaalta seurakuntavierailut vahvistivat sen, että seurakuntien väliset erot ovat suuria ja siksi jokainen paikkakunta vaatii erilaisen lähestymistavan. Nämä erot antavat myös mainion pohjan yhteistyölle seurakuntien välillä: jokaisella seurakunnalla on annettavaa ja jokainen seurakunta myös tarvitsee muita! Seurakunnat tarvivat toisiaan aivan samoin kuin yhden seurakunnan jäsenet tarvivat toisiaan.

Tästä on hyvä jatkaa! Uskon, että syksyn mittaan jokaiselle seurakunnalle löytyy ajatuksia siitä, mitkä ovat ne tärkeimmät asiat, joihin juuri nyt kannattaa panostaa. Rukoilen erityisesti, että jokainen seurakuntalainen saisi uuden ilmestyksen siitä, kuinka juuri hän on tärkeä osa seurakuntaa ja Jumalan suunnitelmaa, ja kuinka hän voi toimia siinä voimassa, jonka Pyhä Henki antaa – samassa voimassa, joka herätti Kristuksen kuolleista!

Siunausta teille kaikille ja kiitos, että muistatte meitä rukouksin!Pieni Halosen perhe

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa