Vieraita Norjasta ja Keniasta

Mielenkiintoinen ilta on tulossa! Vieraista Nils Bueng on saamelainen, helluntailainen evankelista Norjasta. Hän asuu Levangerissa. Nils on kasvanut Kautokeinon helluntaiseurakunnan parissa ja nykyisin hän toimii aktiivisesti koko Pohjois-Norjassa, Finnmarkissa.

Nils Bueng tukee Richard Wasiken työtä Itä-Keniassa, Bungoman kaupungin lähellä. Pastori Richard Wasike on vaimonsa kanssa perustanut neljä seurakuntaa, ja he tekevät myös aktiivisesti erilaista avustustyötä, vaikka ovat itsekin köyhiä. Aina, kun pystyvät he jakavat ruoka-apua kotinsa lähellä ja Bungoman kaupungin slummeissa. He ovat myös perustaneet kaksi yksityistä kristillistä koulua, joissa opiskelee paljon orpoja ja köyhiä lapsia (yli 50 % lapsista), jotka eivät pysty maksamaan koulumaksujaan. Noin 15 vuotta sitten Richard sai näyn pohjoisesta maasta, jossa alkaa herätys. Hän ja seurakuntansa rukoilivat noin 10 vuoden ajan Skandinavian puolesta ilman mitään yhteyksiä. Sitten Jumala johdatti heidät yhteyteen Nilsin ja muiden norjalaisten tukijoiden kanssa. Richard ja Selpher Wasike ovat avarasydämisiä uskon ihmisiä.

Nils ja Richard käyvät säännöllisesti yhdessä saarnamatkoilla Pohjois-Norjassa. Ovet ovat heille avoinna kaikkiin helluntaiseurakuntiin alueella.

Tervetuloa kuuntelemaan!